Kolejność realizacji budowy instalacji solarnych

Ponieważ większość uczestników projektu:Budowa instalacji solarnych na obiektach użyteczności publicznej Powiatu Człuchowskiego i Gm. Człuchów oraz na budynkach mieszkańców m. i gm. Człuchów w ramach programu „Energia słoneczna dla każdego” zadeklarowała chęć realizacji inwestycji w 2011r., w dniu 22.03.2011r. odbyło się losowanie kolejności realizacji inwestycji na obiektach mieszkańców z miasta i gminy Człuchów. Nad prawidłowym przebiegiem losowania czuwała Komisja w składzie: Zdzisław Rachubiński (Skarbnik Stowarzyszenia), Andrzej Woźniak (Przewodniczący Rady Gminy Człuchów), Ewa Małż, Wiesława Chmielewska (Członkini Rady Gminy Człuchów). Kolejność ustalona została poprzez losowanie zbiorów, które zawierały nazwę ulicy (na terenie Człuchowa) lub nazwę miejscowości (na terenie gminy Człuchów).Z list uczestników projektu na 2012r. do realizacji wskazano osoby, które same zadeklarowały ten rok lub mają pokrycie dachowe z eternitu.

Tak więc, w wyniku losowania budowa instalacji solarnych w 2011r.będzie realizowana:

Gmina Człuchów(razem: 14 instalacji):

1. Polnica – 2
  2. Jaromierz – 1
  3. Kołdowo – 3
  4. Sokole – 1
  5. Mosiny – 2
  6. Wierzchowo – 1
  7. Mąkowo – 1
  8. Sieroczyn – 1
  9. Barkowo – 1
  10. Piaskowo – tylko na dz. nr 531